Håndværkerfradag

En lommeregner på et bord med et lille hus lavet af træ ovenpå

 

Håndværkerfradrag - Godt for økonomien  

Et håndværkerfradrag skaber både glæde og frustration. Glæde opstår ved, at du spare penge i SKAT, og hvem kan ikke lide det?

Frustrationerne opstår ved, at du ikke 100% ved, hvordan eller hvor det skal indberettes. Og så at du måske skal bruge en del tid på det. 

 

For mange virker det som en uoverskuelig proces at sætte sig ordentlig ind i håndværkerfradraget. Det er forståeligt nok, fordi det er sjældent, du skal bruge det. Men når du så skal bruge det, kan det være godt for din økonomi, eller i det mindste en sidegevinst ved ombygningen. Du kan få et fradrag på 12.200 kroner per person over 18 år i hustanden. Det er for lønnen til håndværkerne. 

Du kan finde 6 gode råd omkring fradrag, og hvad forskellen mellem service- og håndværkerfradrag. 

 

Hvad er håndværkerfradrag? - og hvad betyder det for dig? 

Håndværkerfradrag er en todelt ordning, som kan benyttes for udvalgte service- og håndværkerydelser. Det er til for dig, så du kan spare penge, når du skal have lavet noget arbejde i dit hjem.

Du kan benytte et håndværkerfradrag på håndværkernes løn, når de arbejder på dit hjem. Fradraget vil desværre ikke omfatte materialerne, der skal bruges til projektet. 

Håndværkerfradrag er også med til at øge interessen for mere energibesparende og grønne tiltag. Skulle du ikke have overvejet dette før, vil det være en god idé lige at overveje det igen. Det kan være med til, at dine regninger vil se lidt mere imødekommende ud. 

Du kan benytte dig af et håndværkerfradrag så længe, at du er over 18 år. Uanset om du er boligejer eller lejer. 

 

Kan du få håndværkerfradrag på dit tagprojekt? 

Det kommer meget an på, hvad du skal have lavet på dit tag. 

Der er kommet nye regler for, hvad man kan, og hvad man ikek kan bruge et håndværkerfradrag på idag. Hovedfokus for fradraget er, at det gælder primært til energirenovering og grønne tiltag på din bolig. 

Fradraget er ikke omfattet alt, som du skal have lavet i forbindelse med et tag. Det vil derfor være en god idé, at du tjekker op på, hvad du vil have lavet, og så derefter undersøger dine muligheder for at bruge et håndværkerfradrag. 

Du kan nemlig spare en del, hvis dit projekt er indenfor, hvad et håndværkerfradrag omfatter. 

Udover fradraget vil din bolig også blive mere økonomisk, da den vil blive mere energibesparende. 

Du vil altså kunne se, hvor stor en effekt et håndværkerfradrag har på din regning. 

 

 

se dine fradragsmuligheder her

Altom-tagarbejde.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-tagarbejde.dk